Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Happy Taco Day

Jummy Taco’s! Dat heel veel mensen Taco’s lekker vinden, blijkt wel uit het feit dat er een speciale dag voor dit Mexicaanse supergerecht in het leven is geroepen: Taco Day.

Voor ons is dat een mooie gelegenheid om je wat meer te vertellen over Taco’s. Taco’s werden al gegeten door de Azteken, de oorspronkelijke bewoners van Mexico, lang voor de Spanjaarden kwamen. De Spanjaarden gaven de naam Taco aan het heerlijke gerecht. Al is het een vreemde naam, want het betekent “prop”.

Taco’s worden gemaakt van maismeel. Dat wist je misschien al. Maar wist je ook dat dit meel van kleur kan verschillen? Afhankelijk van de variëteit van de gebruikte mais kunnen Taco’s wit, geel blauw paars of zelfs rood zijn!

Van het maismeel wordt deeg gemaakt. Het deeg wordt met een roller uitgerold en op een gietijzeren hete plaat (dit wordt een comal genoemd) aan beide zijden gebakken. Zo krijg je tortilla’s. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden. Van de tortilla’s worden eerst knapperige schelpen gemaakt waarna je ze kunt vullen. Maar je kunt een zachte tortilla ook direct vullen met vlees of groenten, of allebei. In het laatste geval heb je de nu zo populaire Soft Taco. In Mexico worden Taco’s het meest in de soft-variant gegeten.

Bij Taco Mundo kun je kiezen uit allerlei verschillende soorten Taco’s. En speciaal voor Taco Day ontvang je alléén vandaag een gratis Soft Taco naar keuze bij een bestelling boven de € 10,-!

Dit wordt extra genieten! Happy Taco Day!

 

Snel naar bestellen