Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Taco Mundo's Favoriet van de Maand: Burrito

De Burrito is een van de meest bekende en geliefde Mexicaanse gerechten ter wereld. Als we het Britse boulevardblad The Sun moeten geloven zou Kim Kardashian tijdens haar zwangerschap jaren geleden zelfs de politie hebben ingeschakeld om er een te kunnen eten. En misschien heb je de viral van het Nieuw Zeelandse model Nela Zisser wel eens gezien, die een vijf pond grote Burrito in no-time naar binnen werkt. Wij genieten liever wat langer van onze lekkernijen en hebben daarom de Burrito als eerste gerecht tot Taco Mundo’s Favoriet van de Maand benoemd!

Als je je tanden in zo’n heerlijke rol zet, besef je je misschien niet dat een Burrito en een Taco heel erg op elkaar lijken. Een Burrito wordt namelijk gemaakt met een tortilla van tarwebloem, net als een Taco. De tortilla die voor een Taco wordt gebruikt is alleen wel een stuk kleiner. Anders dan bij een Taco wordt de tortilla bij de Burrito niet dubbelgevouwen maar opgerold. In de rol worden ingrediënten gebruikt als bonen, tomaat, mais, ui, zure room, geraspte kaas, koriander en vlees of kip. En bij Taco Mundo hebben we natuurlijk ook een Veggie Burrito. Hierin zitten extra kidneybonen.

De letterlijke vertaling van het woord Burrito heeft overigens niets met het gerecht te maken. Burrito is een verkleinwoord van het Spaanse woord Burro, dat ezel betekent. Een Burrito is dus letterlijk een ezeltje. Het verhaal doet de ronde dat dit verwijst naar de ezel van een Burrito-verkoper in Ciudad Juarez in het begin van de 20e eeuw. Een behoorlijk geliefd ezeltje dus, die tot in lengte van jaren dagelijks geëerd wordt met zijn eigen gerecht.

Heb je trek gekregen van dit verhaal? Hier kun je onze Burrito’s (en andere gerechten) bestellen.