Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Favoriet van de Maand: de Nacho

Eigenlijk moeten we het natuurlijk hebben over favorieten van de maand. Want van een Nacho eet je er zelden maar één! Bij Taco Mundo zijn we zo dol op deze knapperige driehoekjes omdat ze zo lekker kraken in je mond. Om het genot in je mond nog meer te vergroten, bestrooi je ze met kaas als ze nog warm zijn. Door de warmte smelt de kaas lekker over je portie Nacho’s heen en zo komt het dat je soms wel twee of drie aan elkaar geplakte Nacho’s tegelijk in je mond móet stoppen. Hè, wat vervelend. Bij voorkeur dippen we ze overigens, om het helemaal af te toppen, nog even naar hartenlust in romige guacemole of fris pittige salsa. Of allebei natuurlijk.

 

Geschiedenis

Nacho’s zijn nog helemaal niet zo oud. Ze zijn uitgevonden in 1943, in een klein plaatsje net over de grens tussen Amerika en Mexico. Een groep vrouwen van Amerikaanse soldaten die in de buurt gestationeerd waren, wilden wat eten in het restaurant van Ignacio Anaya. Ignacio is een veelvoorkomende jongensnaam in Mexico en wordt bijna altijd afgekort tot Nacho (voel je het al aankomen?). Even terug naar het verhaal. De dames waren een dagje aan het shoppen geweest en waren wel in voor een lekkere snack. Het restaurant was eigenlijk al gesloten, maar Ignacio (“Nacho” dus) was de beroerdste niet en liep snel de keuken in om te kijken wat hij met de restanten van die dag nog kon maken. Hij sneedt een paar grote tortilla’s in kleine driehoekjes, frituurde ze, bestrooide ze met Cheddar en jalpeños en diende de schotel op: “Nacho's Specialiteit”. En zo ontstonden deze knapperige heerlijkheidjes.

 

Wil je ze dus traditioneel eten, dan kies je voor onze Nachos Cheddar Cheese. Maar we hebben nog veel meer lekkere varianten. Geserveerd met frisse dips, of in rijke schotels met gehakt, tomaten, olijven en nog veel meer. In ons menu vind je ze allemaal.