Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Favoriet van de Maand: Salads

De lente is het seizoen van fris en groen. De perfecte tijd dus om onze Salads uit te roepen tot Favoriet van de Maand. Vind je salades saai? Dan heb je onze goedgevulde Salads nog niet geproefd! Onze vernieuwde Salads met de heerlijkste, verse ingrediënten, kun je gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Zo zijn ze, net als de lente, geen dag hetzelfde.

 

Wat er allemaal al standaard in onze salades zit.

De basis is ijsbergsla. Wist je dat ijsbergsla pas sinds de twintigste eeuw verkrijgbaar is? Daarvoor kenden we in Nederland eigenlijk alleen maar kropsla. De slasoort “Iceberg”  is vernoemd naar het ijs waaronder de sla werd bedekt tijdens het transport door Amerika. En hoewel er inmiddels veel meer slasoorten zijn, zetten wij onze tanden het liefst in ijsbergsla. De frisknapperige bite is ongeëvenaard. Bovendien is het een bron van vezels en vitamines.

Maar goed, hiermee zijn we nog maar bij het begin. Door de ijsbergsla wordt onze unieke, Mexicaanse bonenstoof en maissalade gehusseld. Tegelijk met onze Salsa Mexicana. Dit is geen saus, maar een Mexicaanse Salsa van o.a. heel fijngesneden tomaat en zacht smakende pepertjes. Voor de pit strooien we er dan nog wat jalapeños over.

En een salade zou geen echte salade zijn, als er ook niet wat zouts in te proeven zou zijn. De “sal” in salade verwijst namelijk naar zout. Het woord salade betekent zo iets als zout gerecht. Dus om de salade zijn naam eer aan te doen, maken wij hem op een bedje van tortilla chips en bestrooien we hem met kaas.

 

En dan maak je hem helemaal naar wens.

Waar heb je zin in? Kies je voor  “Veggie” dan voegen we voor jou geroosterde paprika en extra bonenstoof toe. Maar je kunt ook kiezen voor een variant met bijvoorbeeld vlees, zoals Barbacoa Beef. Dat is langzaam gegaard rundvlees, net alsof het zó van de barbecue komt.  

Ten slotte maken we je salade aan met sour cream en guacamole. Om het helemaal compleet te maken kun jij nog één van onze huisgemaakte salsa’s kiezen. Daar loopt het water toch van in je mond?

Stel hier jouw persoonlijke favoriete salade samen. We zijn benieuwd naar jouw #fresmademex-ervaring. Deel het met ons op Facebook of Instagram.