Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Goed Doel: ook de kinderen vieren feest

Het goede doel, opvanghuis Casa San Salvador in Mexico, dat ondersteund wordt door Taco Mundo, heeft als doel zoveel mogelijk een “gewone” thuissituatie voor kinderen te creëren. Zo zien de kinderen andere kinderen waarmee ze in groepjes in verschillende huizen wonen, echt als hun broertjes en zusjes.

Drie Koningen
In Mexico vieren ze rond de jaarwisseling allerlei feesten. En ook het ook in Casa San Salvador doen ze hier enthousiast aan mee. Zo krijgen de kinderen zoveel mogelijk mee van het “normale” leven. Een van de meest magische feesten voor de kinderen is de feestdag Drie Koningen. Dat vindt ieder jaar plaats op 6 januari. Op deze dag wordt gevierd dat de drie koningen na de geboorte van Jezus goud, wierrook en mirre kwamen brengen.

Traditie
In Mexico is de traditie dat de koningen in de nacht van 5 op 6 januari een cadeautje langsbrengen bij ieder kind. Ook in het opvanghuis doen ze mee aan deze traditie. Als de kinderen ’s morgens wakker worden, gaan ze eerst naar een kerkdienst die de gedachte achter deze feestdag nog eens verteld.

Lekker eten
Na de dienst verzamelen alle kinderen zich in de tuin. Daar krijgen alle kinderen een gekleurde tas waarin ze hun cadeau vinden: speelgoed, snoep en kleren. Een heel feestelijk moment voor deze kinderen. En bij feest hoort natuurlijk ook lekker eten. De kinderen eten samen “Rosca de Reyes”. Dat is gebak dat speciaal voor deze gelegenheid wordt gemaakt. Met lekkere chocolademelk erbij.

Hmmm, krijg je al trek bij de gedachte alleen? Je kunt bij ons Churro’s met choco- of vanilledip bestellen. Ook heel feestelijk, lekker warm en zoet. En wil je meehelpen met het ondersteunen van dit opvanghuis voor thuisloze kinderen? Dan kan dat eenvoudig door een donatie te doen bij je bestelling.