Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Gezond eten voor weeskinderen in Mexico

Helaas eten veel kinderen in Mexico slechts één maaltijd per dag. In Casa San Salvador, het goede doel dat door Taco Mundo ondersteund wordt, krijgen de kinderen drie gezonde maaltijden per dag. Op deze manier ontwikkelen ze een gezond en voedzaam eetpatroon. Het menu wordt samengesteld door een voedingsdeskundige.

Zelf voedsel verbouwen
Er is flink wat nodig om de voedselvoorziening voor de 743 kinderen draaiende te houden. Daarom streven ze in Casa San Salvador na zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Er is een boomgaard en er worden dieren gehouden. Onlangs is een nieuwe moestuin in gebruik genomen. De kinderen leren zelf voedsel te verbouwen in de kassen op het terrein en helpen met het verzorgen van de dieren. De volwassen begeleiders van de huizen doen de zwaardere klussen. Door de kinderen te laten helpen met bijvoorbeeld onkruid wieden en mais pellen, leren ze wat nodig is om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. En behalve leerzaam is het samenwerken ook erg gezellig!

8.000 kilo tomaten
Kort geleden heeft Taco Mundo een donatie gedaan. Hiervan zijn zaden gekocht voor het kweken van tomaten, meloen, mais, komkommers, snijbiet en sla. De tomatenzaden leveren bijvoorbeeld al dit jaar zo’n 8.000 kilo tomaten op! Deze hoeveelheid zaden is voldoende om de kinderen in Casa San Salvador een jaar lang van vers groente en fruit te voorzien.