Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Onze vernieuwde Churros!!

Churros, mmmmmucho dulce

Churros is het beste cadeautje aan jezelf voor na een heerlijke (Mexicaanse) maaltijd. Of gewoon een keertje tussendoor. Omdat het lekker is. En omdat het kan. Het is bijna niet te geloven dat niemand weet hoe en waar deze geliefde lekkernij precies ontstaan is.

Over het ontstaan van de Churro doen allerlei verhalen de ronde. Van Portugezen die ze uit China hebben meegenomen, via Spaanse priesters of herders die ze in de bergen hebben uitgevonden. In dat verhaal zou de Churro vernoemd kunnen zijn naar de churra, een schaap. Maar ook mensen zijn naar Churros vernoemd! In Portugal zijn de meeste mensen die als achternaam Churro hebben. Maar of dat aangeeft dat ze oorspronkelijk uit Portugal komen, is de vraag. Uiteindelijk gaat het verspreid over verschillende landen maar om tientallen mensen met deze zoete achternaam. En in Mexico is er zelfs een persoon die zich de gelukkige eigenaar mag noemen van Churro als voornaam!

Of ze nou uit China gehaald zijn door de Portugezen, of door een Spaanse herder in de bergen zijn verzonnen, op een zeker moment zijn de Churros ook in Mexico terecht gekomen. En wat een feest! Want daardoor is Churro’s in Mexico inmiddels ook een traditioneel gerecht. De Mexicaanse Churro is in de meeste gevallen net iets dikker dan de Spaanse. Net als de Churros die je bij ons kunt bestellen. Je krijgt er nu zelfs 10 in een bakje! En je kunt kiezen voor een zoete, romige vanille-, of chocoladedip. Tijd om jezelf een cadeautje te geven! Je kunt ze hier bestellen