Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Dia de los Muertos

Wat is Dia de los Muertos?

Dia de los Muertos betekent letterlijk ‘Dag van de Doden’. In Mexico herdenken ze op deze feestdag familie en vrienden die zijn overleden. Of eigenlijk moeten we zeggen op deze dagen, want Dia de los Muertos wordt elk jaar op 1 en 2 november gevierd.

Catrina: symbool van Dia de los Muertos

Denk je aan Día de los Muertos dan denk je aan vrolijk beschilderde doodshoofden. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Catrina, zoals deze beeltenis heet, is gebaseerd op een satirisch kunstwerk van een vrouwelijk skelet met een weelderige hoed op. La Cavalera de la Catrina werd dit werk genoemd. Vrij vertaald betekent dit elegant skelet. Catrina verwijst naar het woord Catrin dat voor elegante mannen werd gebruikt die zich een rijkelijk leven aanmaten. De kunstenaar wilde hiermee laten zien dat ook als je rijk bent, of je rijk voordoet, je uiteindelijk dood zal gaan. Later werd het beeld door een andere kunstenaar overgenomen op een muurschildering. En zo werd dit geleidelijk een nationaal gebruikt symbool voor de dood.

Het zit in de Mexicaanse cultuur om grappen te maken over de dood en de dood dichtbij te houden. Mexicanen zien de dood als onvermijdelijk. Ze verwelkomen het meer dan dat ze er bang voor zijn. En gelijk met de dood, vieren de Mexicanen het leven!

Maak kans op een jaar lang gratis Taco Mundo!

Ter ere van Dia de los Muertos (2 november) krijg je tijdelijk bij elke bestelling een masker die je kunt inkleuren.

Wat moet je doen om kans te maken?

  1. Kleur de masker in, maak er een leuke foto mee en stuur deze op naar winnen@TacoMundo.com
  2. Like ons Dia de los Muertos post op Facebook of Instagram
  3. Tag minimaal 2 vrienden/vriendinnen en zorg dat ze Taco Mundo volgen


De winnaar wordt op maandag 4 november 2019 bekendgemaakt via onze stories

BESTEL NU!

Actievoorwaarden:

  1. Deze prijs is niet inwisselbaar voor geld of andere goederen
  2. De looptijd van deze actie is van maandag 28 oktober 2019 tot en met zondag 3 november 2019
  3. Een jaar lang gratis Taco Mundo bestellen staat gelijk aan 12 bestellingen met een waarde van €25. De winnaar ontvangt twaalf unieke codes die geldig zijn in de betreffende maanden.