Fiesta in a box

Eten bestellen bij Taco Mundo is een feest met onze Fiesta in a Box! Je kunt kiezen uit een Taco Veggie, Taco Classic, Taco Grilled Chicken of een Quesadilla Cheese. Daarnaast krijg je standaard een heerlijke portie Churros en mag je kiezen uit een karamel-zeezout, vanille-of chocoladedip. Dat is nog niet alles, je krijgt er namelijk ook een pakje Roosvicee bij én een leuke verrassing.

Fiestas en de Mexicaanse natuur

De thema's van onze nieuwste Fiesta in a Box zijn gebaseerd op de Mexicaanse feestdagen en Natuurlijk Mexico. Niet alleen zit de Fiesta in a Box vol lekkers... Het is ook nog eens super leerzaam. Op de box kun je namelijk een hoop interessante weetjes vinden. Daarnaast kun je op de doos ook een spelletje vinden, lukt het jou deze op te lossen? Om het nog mooier te maken dan het is kun je na het eten ook nog eens lekker knutselen. In de Fiesta in a Box zit namelijk een kleurplaat die je helemaal naar eigen smaak kunt maken. Kleur ze in, knip ze uit en deel jouw kleurplaat op social media met #FiestaInABox en wij delen de leukste inzendingen op onze stories.

Taco Mundo Memoria spel

Wat onze Fiesta in a Box nog veel leuker maakt is dat je nu een uniek Memoria spel kunt verzamelen. Tijdens het spel leer je ook echte Spaanse woordjes! Ruil met je vriendjes en vriendinnetjes om jouw collectie compleet te maken.

Je kunt maar liefst vijf verschillende setjes verzamelen om jouw Spaande Memoria compleet te maken:

1. Familia / Familie
2. Colores / KLeuren
3. Fruta / Fruit
4. Animales / Dieren
5. Vegetales / Groenten

Uiteraard moet je jouw kwartetten netjes kunnen bewaren... Daarom kun je ook kiezen voor het bewaardoosje zodat je jouw kwartetten veilig kunt opbergen.

Oplossingen: Maskers

Op onze Fiesta in a Box kun je meerdere leuke spelletjes vinden die je op de proef stellen. Een van deze spellen is het vinden van alle Azteken-maskers. Denk je ze allemaal gevonden te hebben? De goeie antwoorden vind je op deze pagina.

De maskers van de Azteken

Maskers werden door de Azteken vaak gedragen tijdens religieuze feestdagen, Begrafenissen van belangrijke personen en andere bijzondere diensten. Ze droegen een masker om op deze manier het gezicht te verbergen om zo een ander levend wezen uit te beelden. Hoe cool zou het zijn als je even als een jaguar of als adelaar door het leven kon gaan? Door het masker op te zetten kon men de geest van de dieren voelen. De maskers werden vaak gemaakt van groensteen en goud, maar ook materialen als jade en obsidiaan werden vaak gebruikt. Daarnaast werden de maskers prachtig versierd met mozaïeken en andere schitterende gesteenten.

De maskers van Azteken

Oplossingen: Plaatsen in Mexico

Heb je alle maskers gevonden? Top! We hebben nog een uitdaging voor je... Dit keer testen wij jouw kennis van topografie. Op de Fiesta in a Box kun je een afbeelding vinden met 7 verschillende steden in Mexico. Aan jou de taak om deze steden in te vullen op de plek waarvan jij denkt dat deze op de kaart thuishoort. Heb je ze niet allemaal kunnen vinden? Geen probleem, dat is onderdeel van leren. In de afbeelding op deze pagina kun je de antwoorden vinden

Hieronder nog wat leuke weetjes over de verschillende steden:

Cancun

In de oude taal betekent Cancun "nest van serpenten (slangen)". In de 2e helft van de 20e eeuw is Cancun door haar witte stranden uitgegroeid tot een trekpleister voor toeristen.

Mexico-Stad

Dit is de hoofdstad van Mexico en is gebouwd op de ruïnes van de Azteekse hoofdstad Tenochtitlan. De inwoners van Mexico-Stad worden ook wel Chilangos genoemd, wat vertaald kan worden naar "behorend tot Mexico-Stad".

Guadalajara

Is na Mexico-Stad de grootste stad van Mexico. De naam is oorspronkelijk Arabisch en betekent: "rivier die stroomt tussen rotsen". Grappig om te weten is dat deze stad in de Middeleeuwen op vijf andere plekken werd gesticht voordat de huidige locatie bij de zesde poging werd gekozen.

Monterrey

Deze stad staat bekend als industrieplaats omdat er onder andere glas, beton en staal wordt gemaakt. In deze stad, in Cola de Caballo om precies te zijn, bevind zich de hoogste bungeejump van Mexico. De sprong wordt gemaakt van maar liefst 70 meter hoogte. Durf jij het aan?

Tijuana

Deze stad ligt vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Vroeger gingen Amerikanen naar deze stad toe om alcohol te drinken toen dat in de Verenigde Staten verboden was. Tijuana staat ook heel erg bekend om stierengevechten en om de vele racecircuits.

Veracruz

In 1683 werd Veracruz geplunderd door de Nederlandse piraat Laurens de Graaf en zijn mannen ondanks dat deze stad en haar fort bekendstonden als onneembaar. Leuk feitje: de actrice Salma Hayek is geboren in Veracruz.

Acapulco

De betekenis van Acapulco is: "plaats met veel riet". Deze stad werd gesticht in 1528 als vertrekpunt voor schepen naar Azië.

Plaatsen in Mexico