Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Goed Doel: Casa San Salvador in Mexico

Taco Mundo steunt weeshuis in Mexico!

Wij geloven dat goede voeding en onderwijs de basis voor elk opgroeiend kind hoort te zijn. Daarom steunen wij via Stichting Wereld Ouders en de organisatie NPH Mexico het project Casa San Salvador. 

Taco Mundo steunt dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, met een jaarlijkse donatie. En ook onze klanten dragen hieraan bij. Want iedereen kan eenvoudig bij zijn bestelling een donatie geven. Dat kan al vanaf € 1,-. Onze klanten doen dat ruimhartig.

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren zo'n 743 thuisloze kinderen die ook nog eens elke dag gezond moeten eten. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, zijn op het terrein van Casa San Salvador allerlei voorzieningen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais is het belangrijkste gewas, dit wordt namelijk gebruikt voor het bereiden van tortilla's. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Onze donaties worden besteed aan investeringen in de productie van mais en tortilla's. Zo hebben we bijgedragen aan bijvoorbeeld de aanschaf van een tortillamachine en grond voor waarop mais verbouwd wordt. Wil jij ook bijdragen aan ons project in Casa San Salvador? Dat kan door een donatie te doen bij je bestelling.  Al voor € 1,- kunnnen twee kinderen in Casa San Salvador een week lang tortilla's eten! 

Een impressie van het leven in Casa San Salvador

Casa San Salvador maakt zijn eigen tortilla’s.

In Casa San Salvador maken ze hun tortilla’s zelf. Maar hoe worden die tortilla’s eigenlijk gemaakt?

De mais, die op het terrein zelf verbouwd wordt, wordt eerst geoogst. Daarna moet de mais 20 dagen goed drogen in de zon. Als de mais eenmaal goed gedroogd is,  wordt het in machines verwerkt tot meel. Hiervoor gaat het door drie bakken. In de eerste bak wordt de mais geweekt, in de tweede bak wordt het nagespoeld en schoongemaakt. In de derde en laatste bak wordt het tenslotte vermalen tot meel.

Dan wordt van het meel deeg gemaakt. Het deeg gaat vervolgens in de tortillamachine. In deze machine worden de tortilla’s automatisch uitgerold, op de juiste maat gemaakt en uiteindelijk gebakken. De aanschaf van deze tortillamachine is mede mogelijk gemaakt door eerdere donaties van Taco Mundo.

En nadat de tortilla’s gebakken zijn, zijn ze klaar om te eten! Buen provecho!