Taco Mundo Steunt KWF & Matchis

Help jij ook mee?

Bestel de Quesadilla Spicy Grilled Veggie Chicken en wij doen de rest. Namelijk door t/m 28 mei €1,- te doneren per verkochte Quesadilla Spicy Grilled Veggie Chicken aan KWF Kankerbestrijding en Stichting Matchis. Hierdoor geniet jij van lekker Mexicaans én zorg je voor een beter leven met en zonder kanker.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek neemt de kennis over kanker steeds verder toe. KWF heeft o.a. meegewerkt aan de ontwikkeling van immunotherapie. Hierbij gaat je afweersysteem de strijd aan met de kankercellen. Stichting Matchis zoekt in de wereldwijde donorbank naar een match, zodat een patiënt met leukemie of een andere ernstige bloedziekte kan genezen dankzij de gezonde stamcellen van een donor. Dankzij de stamceltherapie geniet iedereen nog steeds van zijn BIG smile en positiviteit. Daarom maken we er t/m 28 mei de QuesaDaan Spicy Grilled Veggie Chicken van!

Donatie voor Daan

Niet alleen steunen wij KWF en Matchis, wij zijn ook trotse sponsor van de halve marathon georganiseerd door de vrienden van Daan. Daan is een van de personen die strijdt tegen deze vreselijke ziekte. Op 29 mei 2021 vindt de sponsorloop plaats in Amsterdam met als startpunt het Waterlooplein en de finish zich bevindt aan de Amstel. Maar liefst 100 mensen doen mee aan deze loop van meer dan 21 kilometer. Taco Mundo zorgt voor de t-shirts en een lekkere Mexicaanse maaltijd bij de finish. Wij zijn enorm trots dat wij onderdeel mogen zijn van dit soort initiatieven.

Help jij mee?

Zorgen voor elkaar: juist nu!

De klanten van Taco Mundo helpen
kinderen in Mexico in de Coronacrisis

De gevolgen van het COVID-19 virus zijn ook in Mexico ernstig. Door de strenge lock-down die de Mexicaanse autoriteiten hebben ingesteld kunnen mensen niet meer naar buiten en verliezen velen hun baan. Het wordt ook steeds lastiger om voedsel te distribueren door te weinig personeel, het afsluiten van de wegen en het sluiten van lokale markten. Voeding wordt hierdoor steeds schaarser en de prijzen zijn tot 400% gestegen. Op 4 mei 2020 publiceerde de Volkskrant een artikel over de situatie in Mexico. Je kunt dit artikel lezen op Volkskrant.nl

Casa San Salvador

Taco Mundo en haar klanten steunen al jaren het kindertehuis Casa San Salvador in Mexico. De klanten van Taco Mundo hebben in de afgelopen jaren bijgedragen aan verschillende projecten. Deze steun heeft de zelfvoorziening van Casa San Salvador vergroot. De donaties zijn gebruikt om voor zaaizaad en gereedschap aan te schaffen zodat de kinderen in hun moestuin aan de slag konden.
Deze maand kreeg Taco Mundo een dringend verzoek van stichting WereldOuders voor steun. De nood is hoog en WereldOuders is gestart met het uitdelen van voedselpakketten aan gezinnen. Deze gezinnen wonen in de directe omgeving van Casa San Salvador. De vraag naar voedsel is groot en de eigen productie van Casa San Salvador is nauwelijks genoeg voor de kinderen die in het tehuis wonen.

In het afgelopen jaar is er door de klanten van Taco Mundo een bedrag van maar liefst €2.500 gedoneerd bij de bestellingen. Dit geld komt nu als geroepen. Taco Mundo heeft dit bedrag verhoogd naar €5.000. Dit bedrag is gedoneerd aan Wereldouders zodat daarmee de kinderen uit het Casa San Salvador, hun klasgenootjes en hun families geholpen kunnen worden.

Voedselpakketten

Met de donatie kunnen er 333 voedselpakketten worden gekocht. Met één voedselpakket kan een gezin twee weken van zijn eerste levensbehoeften worden voorzien. In de pakketten zit bloem, olie, rijst en pasta, fruit en groenten. Ook krijgen de gezinnen beschermingsmiddelen (maskers) en hygiënische producten (zeep), zodat zij zich ook kunnen beschermen tegen besmetting.

Cheque
Foto overhandiging

Goed Doel

Goede voeding

Goede voeding en onderwijs is de basis voor elk opgroeiend kind. Taco Mundo wil hier een bijdrage aan leveren. Daarom steunen wij via Stichting Wereld Ouders en de organisatie NPH Mexico het project Casa San Salvador.

Casa San Salvador

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren zo'n 743 thuisloze kinderen. Deze kinderen moeten natuurlijk elke dag gezond kunnen eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, zijn op het terrein van Casa San Salvador allerlei voorzieningen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Jaarlijkse donatie

Dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, wordt gesteund door Taco Mundo met een jaarlijkse donatie. Ook onze klanten dragen hieraan bij: iedereen kan al vanaf € 1,- bij zijn/haar bestelling eenvoudig doneren. Deze worden besteed aan investeringen in de productie van mais en tortilla's. Zo heeft Taco Mundo en haar klanten bijgedragen aan de aanschaf van een tortilla machine en grond waarop mais verbouwd wordt. Taco Mundo stuurt ook regelmatig schoolspullen. Wil jij ook bijdragen aan ons project in Casa San Salvador? Dat kan door een donatie te doen bij je bestelling. Al voor € 1,- kunnen twee kinderen een week lang tortilla's eten! Meer informatie over dit project vindt je op de website van Nuestros Pequeños Hermanos (onze kleine broeders en zusters).

Wil je ook helpen?

Dat kan eenvoudig via een donatie bij je bestelling. Op de website van Nuestros Pequeños Hermanos (onze kleine broeders en zusters) vind je alles over deze bijzondere organisatie. 

Kind_Casa San Salvador