Help ons helpen!

Een kans op een mooie toekomst

Zoals je misschien voorbij hebt zien komen zet Taco Mundo zich in voor de kinderen van Casa San Salvador. Zo hebben wij enkele weken geleden dankzij de hulp van onze gulle Amigos een gloednieuwe tortillamachine gedoneerd. Wij vinden dat ieder kind toegang moet hebben tot goede voeding én onderwijs. Na de tortillamachine is het dus hoog tijd om een nieuw project op te zetten en deze is geheel gericht op het onderwijs.

We willen namelijk met de hulp van onze Amigos een hele basisschoolklas adopteren. Door dit te doen kunnen we de kinderen voorzien van een leraar, goede educatie én schoolspullen.

We zijn er zeker van dat we ook dit doel gaan behalen. Het is mooi om te zien dat onze Amigos zich ook volop inzetten om de kinderen in Casa San Salvador te helpen aan een mooie toekomst.

Help jij ook mee? Het is enorm eenvoudig. Je kunt bij het afronden van je bestelling aangeven of je een donatie wilt doen. Alle beetjes helpen!

Project: Goede voeding

Het belang van goede voeding

Wij vinden dat elk opgroeiend kind beschikking moet hebben tot goede voeding én onderwijs. Daarom draagt Taco Mundo hier graag een steentje aan bij in de vorm van verschillende projecten per jaar.Taco Mundo steunt al ruim 10 jaar het familiehuis Casa San Salvador in Mexico in samenwerking met de Stichting Wereldouders.

Op dit moment hebben de kinderen een nieuwe tortillamachine nodig. De tortilla staat in Mexico aan de basis van bijna elk gerecht. Daarom is ons doel om deze kinderen zo snel mogelijk te voorzien van een nieuwe tortillamachine t.w.v. € 12.000,-

Dankzij onze gulle Amigos hebben we € 6.000,- opgehaald en daar zijn we erg trots op. Het mooiste is dat Taco Mundo dit bedrag heeft verdubbeld naar € 12.000!

We hebben alles op tijd in werking gezet en de nieuwe machine staat inmiddels op z'n plek. De kinderen in Casa San Salvador zijn erg blij met de nieuwe tortillamachine. Nu kunnen ze genieten van heerlijke verse Tacos, Enchiladas, Empanadas en nog veel meer heerlijke gerechten.

Casa San Salvador

Het familiehuis

Al meer dan 10 jaar steunt Taco Mundo samen met haar klanten en met hulp van de stichting Wereldouders Casa San Salvador in Mexico.

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren er meer dan 700 thuisloze kinderen. Deze kinderen moeten natuurlijk elke dag gezond kunnen eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Het doel van dit familiehuis is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Daarom staan er op het terrein allerlei voorzieningen die hieraan bijdragen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Jaarlijkse projecten

Dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, wordt gesteund door Taco Mundo met drie donaties per jaar. Taco Mundo stelt elk jaar drie projecten op die bijdragen aan de behoeftes van de kinderen van Casa San Salvador. Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn wij bezig een nieuwe tortillamachine aan te schaffen.

Ook jij als Amigo van Taco Mundo kunt hieraan bijdragen: iedereen kan al vanaf € 1,- bij zijn/haar bestelling eenvoudig doneren. Jouw donatie wordt vervolgens verdubbelt. Wist je dat met een donatie van € 1,- twee kinderen een week lang tortillas kunnen eten?

Wil je ook helpen?

Dat kan eenvoudig via een donatie bij je bestelling. Op de website van de stichting Wereldouders vind je alles over deze bijzondere organisatie. 

Steun de kinderen van Casa San Salvador

Maak kennis met: Iris

Een jonge vrouw uit een precaire situatie die een mooie toekomst opbouwt door de kansen die ze bij NPH krijgt.

Het schemert in Casa Buen Señor, een van de huizen van NPH Mexico in de stad Cuernavaca. Op het sportveld zien we een jonge vrouw rennen, genietend de training en het mooie weer op dit tijdstip van de avond. De jonge vrouw fantaseert dat ze met elke stap afstand neemt van haar moeilijke verleden en een leven vol mogelijkheden tegemoet gaat.
Iris heet deze jonge vrouw, die van jongs af aan geleerd heeft grote ambities te hebben en dat zij de enige is die haar lot kan bepalen.

Iris woonde met haar vader in de stad Ayala, Morelos. Haar moeder had geen vaste woonplaats bij het gezin, omdat zij op en neer reisde. Hun financiële situatie was zeer zorgwekkend, in werkelijkheid bedelden ze op straat. Het gezinsleven werd beïnvloed door problemen in verband met alcohol. Haar ouders gaven er de voorkeur aan dat zij bedelde in plaats van naar school te gaan; daardoor werd haar ontwikkeling op school ernstig belemmerd. Iris had drie broers en zussen die door haar ouders werden weggegeven.

Iris had in haar jeugd gebrek aan zorg en opvoeding. Haar tante maakte zich zorgen over de situatie waarin het kind leefde en besloot hulp te zoeken. Een buurman raadde NPH aan. Haar oom en tante vroegen om steun, en na een juridische procedure, vanwege de situatie waarin zij met haar ouders leefde, werd Iris opgenomen bij Nuestros Pequeños Hermanos.

Een nieuw thuis

Iris arriveerde in Casa San Salvador (Miacatlán) toen ze 10 jaar oud was. In het begin was de verandering ingewikkeld, maar beetje bij beetje zag ze hoe het haar leven kon verbeteren. Ze had altijd graag willen studeren, maar helaas kon ze geen doorlopende opleiding volgen vanwege de familiedynamiek die ze met haar ouders had. Bij haar aankomst bij NPH werd haar academische situatie geëvalueerd en werd ze in de tweede klas geplaatst. In een paar weken tijd, dankzij haar inspanningen, werd ze bevorderd naar de derde klas.

Sinds haar komst bij NPH, voelde Iris zich gesteund door veel mensen; ze begon vrienden te maken wat nieuw was in haar leven. Haar dagelijkse verzorgers waren vanaf dag 1 dol op haar. Zij voelde zich welkom. Iedereen motiveerde haar om te studeren, moedigde haar aan om zich in te zetten voor haar opleiding. Als gevolg daarvan heeft ze altijd bij de besten van haar klas gezeten. Toen ze op de middelbare school zat, waren haar favoriete vakken tekenen en boekhouden, het ene stelde haar in staat om creatief te zijn en het andere om wiskunde toe te passen, waar ze dol op is. Ze deed ook graag mee aan schooltoneelstukken.

Ze studeert momenteel het zesde semester in onze Technologische Hogeschool; haar cijfers zijn indrukwekkend, pure uitmuntendheid. Ze concentreert zich op haar lessen en op het voltooien van haar huiswerk. Haar doel is om naar de universiteit te gaan en Industrial Engineering te studeren. Ze is zeer geïnteresseerd in deze carrière omdat, in haar woorden, "het een deel van mijn passies en mijn persoonlijkheid weerspiegelt. Ze houdt van orde en structuur in haar leven.

Werken aan het beste resultaat

Sinds ze bij NPH is aangekomen, is Iris het liefst aan het sporten. Haar favoriete sporten zijn voetbal en basketbal. Maar de laatste jaren houdt ze van full-body fitness oefeningen, ze doet graag Zumba, en ze rent altijd bij zonsondergang op ons veld.
Lichaamsbeweging stelt haar in staat om stressvrij, kalm en ontspannen te zijn. Het helpt haar ook om zich meer op haar taken te concentreren. Het heeft discipline en orde in haar leven gebracht. Lichaamsbeweging heeft een essentiële rol gespeeld bij het verwerken van het verlies van haar vader.
Iris brengt graag tijd door in de kleine gymzaal bij ons thuis, met het heffen van gewichten en de hometrainer. Ze rent elke dag op en neer langs de tribune op onze binnenplaats. Maar Iris' passie is hardlopen. Als ze rent, voelt ze dat ze op weg is naar een goed leven.