Over Taco Mundo

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten. Wij geven een verrassende draai aan de traditionele Mexicaanse keuken. Ons team werkt samen met topchef Gustavo om ons menu continu verder te ontwikkelen en neemt daarin de laatste culinaire trends mee.

Uniek Menu

Van heerlijke Burritos tot Nachos a la Mexicana die je kunt dippen in een van onze acht huisgemaakte Salsas. Om keuze stress te voorkomen en je te laten verrassen kun je kiezen uit een van onze vijf Mundo Menu’s, waar je onze favorieten in terugvindt.

Onze kernwaarden

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk.
De Mexicaanse keuken is booming in Nederland, wij willen mensen verrassen met de authentieke kleurrijke gerechten. Betrouwbaar zijn wij doordat Taco Mundo kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er wordt samengewerkt met de beste partners om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn. Tot slot zijn wij ook toegankelijk, wij willen jong en oud blij maken met écht lekker eten tegen een betaalbare prijs.

Geel - Empanadas-Papiertje-Dip

Geschiedenis

Oprichter Tom Filippini woonde voordat hij de Mexicaanse keuken in Nederland introduceerde in 2000 een aantal jaren in verschillende Zuid Amerikaanse landen. In Mexico ontstond zijn passie voor de Mexicaanse keuken met haar gevarieerde, kleurrijke en smaakvolle gerechten. Dit is uiteindelijk het DNA van de Taco Mundo formule geworden. In 2000 wordt in Amsterdam de eerste Taco Mundo winkel geopend. Al snel volgen er nog vier Taco Mundo winkels. Daarna gaat het hard: sinds 2006 is Taco Mundo een landelijke formule met inmiddels 31 winkels en er staan op dit moment verschillende openingen op de planning.

Taco Mundo steunt weeshuis in Mexico!

Goede voeding en onderwijs is de basis voor elk opgroeiend kind. Taco Mundo wil hier een bijdrage aan leveren. Daarom steunen wij via Stichting Wereld Ouders en de organisatie NPH Mexico het project Casa San Salvador.

Casa San Salvador

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren zo'n 743 thuisloze kinderen die ook nog eens elke dag gezond moeten eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, zijn op het terrein van Casa San Salvador allerlei voorzieningen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Jaarlijkse donatie

Dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, wordt gesteund door Taco Mundo met een jaarlijkse donatie. Ook onze klanten dragen hieraan bij: iedereen kan al vanaf € 1,- bij zijn bestelling eenvoudig doneren. Deze worden besteed aan investeringen in de productie van mais en tortilla's. Zo heeft Taco Mundo en haar klanten bijgedragen aan de aanschaf van een tortilla machine en grond waarop mais verbouwd wordt. Daarnaast sturen wij ook regelmatig schoolspullen op. Wil jij ook bijdragen aan ons project in Casa San Salvador? Dat kan door een donatie te doen bij je bestelling. Al voor € 1,- kunnen twee kinderen een week lang tortilla's eten!