Over Taco Mundo

Heerlijk Mexicaans

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten. Wij geven een verrassende draai aan de traditionele Mexicaanse keuken. Ons team werkt samen met topchef Gustavo om ons menu continu verder te ontwikkelen en neemt daarin de laatste culinaire trends mee.

Uniek menu

Voor de lekkerste Mexicaanse gerechten ben je bij Taco Mundo aan het juiste adres! Van heerlijke Burritos tot Nachos a la Mexicana die je kunt dippen in een van onze acht huisgemaakte Salsas. Wie een kijkje op ons menu heeft genomen weet dat we een gevarieerd aanbod hebben. Om keuze stress te voorkomen en je te laten verrassen kun je kiezen uit een van onze Mundo Menus, waar je onze favorieten in terugvindt.

Onze missie

Taco Mundo wil iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen! Taco Mundo groeit hard, dus we kunnen op steeds meer plekken mensen blij maken met de lekkerste Mexicaanse gerechten. Al onze gerechten worden met liefde bereid en met een glimlach bezorgd.

Onze Kernwaarden

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk.
De Mexicaanse keuken is booming in Nederland, wij willen mensen verrassen met de authentieke kleurrijke gerechten. Betrouwbaar zijn wij doordat Taco Mundo kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Er wordt samengewerkt met de beste partners om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn. Tot slot zijn wij ook toegankelijk, wij willen jong en oud blij maken met écht lekker eten tegen een betaalbare prijs.

Geschiedenis

Het begin

Oprichter Tom Filippini woonde voordat hij de Mexicaanse keuken in Nederland introduceerde in 2000 een aantal jaren in verschillende Zuid Amerikaanse landen. In Mexico ontstond zijn passie voor de Mexicaanse keuken met haar gevarieerde, kleurrijke en smaakvolle gerechten. Dit is uiteindelijk het DNA van de Taco Mundo formule geworden. In 2000 wordt in Amsterdam de eerste Taco Mundo winkel geopend. Al snel volgen er nog vier Taco Mundo winkels. Daarna gaat het hard: sinds 2006 is Taco Mundo een landelijke formule met inmiddels 35 winkels en er staan op dit moment verschillende openingen op de planning.

20 jaar Taco Mundo

Velen kunnen zich het niet voorstellen, maar Taco Mundo bestaat inmiddels 20 jaar en dit jaar gaan we onze 21e verjaardag vieren! In de afgelopen 20 jaar is er enorm veel veranderd, maar is het Taco Mundo DNA hetzelfde gebleven. Onze missie is nog steeds: Iedereen in Nederland heerlijke Mexicaanse gerechten én een goed gevoel bezorgen.
Ons 20-jarig bestaan mogen we uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Om dit te vieren Hebben we maar liefst vier gerechten die we vroeger op ons menu hadden staan opnieuw geïntroduceerd in de categorie Memory Lane. We zijn afgetrapt met de Poncho Potato. Dit is een gepofte aardappel gevuld met bieslook-roomkaas, gekruid rundergehakt, Salsa Mexicana, maïs, rode uiringen, jalapeños en verse koriander.

Het tweede Memory Lane gerecht was de Perro Caliente, ook wel bekend als de Mexican Hot Dog. Dit is een sappige hotdog (kip), die extra op smaak is gebracht met cheddar kaas en jalapeño, geserveerd in een gegrilde tortilla met ijsbergsla, Salsa Mexicana, rode uiringen, jalapeños, guacamole en stukjes tortilla chips.

Na de Perro Caliente volgde onze onweerstaanbare Alitas de Pollo (hot chicken wings). Deze gefrituurde chicken wings zijn in zeer korte tijd uitgegroeid tot en van de absolute favorieten op ons menu. Daarom hebben we besloten dit gerecht langer op ons menu te houden. Heb jij ze al geprobeerd?

Om de Memory Lane af te sluiten hebben we een echte klassieker teruggebracht; namelijk de Chili con Carne. Dit was niet zomaar een Chili con Carne... We hebben het gerecht iets aangepast en geïntroduceerd als Vegan Chili con Carne!. Dit gerecht is perfect voor de veganist, vegetariër én de vleesliefhebber (je proeft het verschil namelijk niet!). Heb jij de Vegan Chili Con Carne al geprobeerd? Weest snel nu je 'm nog kunt bestellenbestellen.

Let's Taco'bout it

Social Media

Wil je meedoen met de te gekke giveaways die wij exclusief via social media bekendmaken? Wil je altijd als eerst op de hoogte zijn van onze nieuwste gerechten? Kan jouw tijdlijn wel wat kleur en gezelligheid gebruiken? Als je op al deze vragen volmondig ja kan antwoorden heb je een beetje Taco Mundo nodig in je leven.

Taco Mundo is zeer actief op social media, dus volg ons vandaag nog en mis niks meer! Je kunt Taco Mundo vinden als @TacoMundoNL op zowel Instagram als Facebook én TikTok.

#MundoMoments

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar onze winacties bestaan uit de leukste prijzen. We hebben bijvoorbeeld vakanties, fietsen, AirPods, iPhones en speakers weggegeven. Daar wil jij toch ook kans op maken?! Het werkt super eenvoudig... Het enige wat je hoeft te doen is jouw #MundoMoments met ons delen via social media. Plaats een leuke post, story, reel of maak de grappigste TikTok en de leukste inzendingen maken automatisch kans op leuke prijzen. Wist je dat er ook een aantal Amigos een jaar lang gratis Taco Mundo hebben gewonnen? Dat is een droom die uitkomt!

Winnaar Mariachi Band Surprise

Een van onze Amigos mocht haar vriend verrassen met een muy bijzonder optreden. FIESTA bij de voordeur voor Sabor Latino. Wil jij dit ook? Volg ons op social media. Je kunt Taco Mundo vinden als @TacoMundoNL op zowel Instagram als Facebook én TikTok.

Duurzaamheid

Plastic? Nee bedankt!

Al jaren kon je bij je bestelling een besteksetje bestellen. Helaas was dit van plastic en wij vinden dat Taco Mundo als organisatie het gebruik hiervan moeten minimaliseren. Om die reden hebben we ervoor gekozen om duurzaam bestek te ontwikkelen. Ons nieuwe bestek is gemaakt van hout en wordt in een papieren verpakking geleverd. Het hout en papier dat we hiervoor gebruiken komt uit FSC-gemonitorde bossen. Ook al is bestek maar een klein onderdeel, wij vinden dat elke stap richting een verbetering van onze wereld een belangrijke is.

Taco Mundo focust zich op bezorging, het staat ook in ons logo: Mexican Delivery. Wij bezorgen in 99% van de gevallen bij mensen thuis, dus de kans is erg groot dat je je eigen bestek gebruikt. Dit sporen wij ook enorm aan! In geval je geen bestek tot je beschikking hebt kun je voor slechts € 0,25 ons duurzame bestek toevoegen aan je winkelmandje.

Elektrisch rijden

Niet alleen onze verpakkingen en bestek zijn door de jaren heen een stuk duurzamer geworden. We hebben namelijk ook grote stappen gemaakt met het verduurzamen van onze voertuigen.

Zo proberen wij in alle steden zoveel mogelijk met E-bikes en elektrische scooters de bestellingen rond te brengen. Op dit moment zetten ongeveer 75% van onze winkels alleen nog maar elektrische voertuigen in voor de bezorging. Wij streven ernaar om op korte termijn enkel met elektrische voertuigen te bezorgen.

Ondanks dat al onze verpakkingen recyclebaar zijn we druk met het invoeren van alternatieven voor de verpakkingen die nog plastic bevatten. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

Besteksetje

Taco Mundo steunt weeshuis in Mexico!

Onze bijdrage

Goede voeding en onderwijs is de basis voor elk opgroeiend kind. Taco Mundo wil hier een bijdrage aan leveren. Daarom steunen wij via Stichting Wereld Ouders en de organisatie NPH Mexico het project Casa San Salvador.

Casa San Salvador

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren zo'n 743 thuisloze kinderen die ook nog eens elke dag gezond moeten eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, zijn op het terrein van Casa San Salvador allerlei voorzieningen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Onlangs is de nieuwe moestuin in gebruik genomen.

Jaarlijkse donatie

Dit familiehuis, dat door de omvang eigenlijk meer een kleine gemeenschap is, wordt gesteund door Taco Mundo met een jaarlijkse donatie. Ook onze klanten dragen hieraan bij: iedereen kan al vanaf € 1,- bij zijn bestelling eenvoudig doneren. Deze worden besteed aan investeringen in de productie van mais en tortilla's. Zo heeft Taco Mundo en haar klanten bijgedragen aan de aanschaf van een tortilla machine en grond waarop mais verbouwd wordt. Daarnaast sturen wij ook regelmatig schoolspullen op. Wil jij ook bijdragen aan ons project in Casa San Salvador? Dat kan door een donatie te doen bij je bestelling. Al voor € 1,- kunnen twee kinderen een week lang tortilla's eten!