Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Favoriet van de Maand: Mexican Burger

Eens in de zoveel tijd móeten we onze tanden gewoon zetten in onze sappige runderburger met lichtpittige smaak van knapperige jalapeños en fris milde guacamole. Daarom vinden we het helemaal terecht dat de Mexican Burger deze maand de eer krijgt de titel Favoriet van de Maand te mogen dragen.

En wij zijn niet de enigen die een goede burger op z’n tijd kunnen waarderen. In Nederland eten we per persoon gemiddeld 1 burger per twee weken. Maar daarmee houden ons blijkbaar nog in. In Amerika verorberen ze er zelfs gemiddeld 3… per week! Dat zijn er in totaal ongeveer 50 miljard per jaar.

Bij een hamburger denk je in eerste instantie niet aan Mexico. Je denkt waarschijnlijk aan Amerika of Duitsland. Dat is niet zo gek, want daar liggen ook de roots van de moderne hamburger. Maar de genealogie van dit fijne broodje, rijkt helemaal tot in het dertiende eeuwse Mongoolse Rijk. Strijders te paard hadden geen overvloed aan eten en bedachten dat ze rauw vlees onder het zadel van hun paard eetbaar konden masseren tijdens het rijden. Zo ontstond een mooi plat stuk vlees. Daarna hebben de Russen er nog een eigen draai aan gegeven en is het in Duitsland verder verspreid en vernoemd tot Hamburg Steak. In deze vorm was het vleesgerecht lang houdbaar, wat ideaal was voor mensen die een lange zeereis wilden maken. Duitse immigranten hebben het vervolgens naar de Verenigde Staten gebracht, waar de hamburger zijn uiteindelijke vorm heeft gekregen.

Van hamburger tot Mexican Burger

Een hamburger is nog geen Mexican Burger. De Mexican Burger heeft zijn huidige vorm gewoon bij ons gekregen, bij Taco Mundo. Met veel liefde en aandacht hebben we uitvoerig getest welke van onze verse ingrediënten we aan de burger konden toevoegen om het onze eigen unieke Mexicaanse twist te geven. De Mexican Burger zoals je hem nu bij ons kunt krijgen, hebben we deze maand precies een jaar in ons assortiment! Ben je ook zo blij met deze aanwinst, deel het met ons via Facebook of Instagram. 

Nou, genoeg gepraat over dit heerlijke gerecht. Wij hebben er honger van gekregen.