Over Taco Mundo

Heerlijk Mexicaans 🌮

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten. Wij geven een verrassende draai aan de traditionele Mexicaanse keuken. Ons team werkt samen met topchef Don Gustavo om ons menu continu verder te ontwikkelen en neemt daarin de laatste culinaire trends mee. De Mexicaanse keuken is erg gevarieerd en deze variatie laten we graag zien. Daarom gaan wij onder andere op inspiratiereis naar Mexico om nieuwe gerechten en smaken te ontdekken.

Op deze manier hebben wij bijvoorbeeld onze Pulled Beef gecreëerd, onze 8 Homemade Salsas geïntroduceerd én bijvoorbeeld de verrassende smaken van ons Taco Mundo Ice Cream op de kaart gezet. Met Taco Mundo beleef je een stukje Mexico in Nederland. Bestellen bij Taco Mundo betekent onderdeel worden van “The Mexican way of life” en wie wil dit nou niet?! 🇲🇽

Uniek menu

Voor de lekkerste Mexicaanse gerechten ben je bij Taco Mundo aan het juiste adres! Van heerlijke Burritos 🌯 tot Nachos Mexicana die je kunt dippen in een van onze acht huisgemaakte Salsas. Zonder Salsa is het namelijk geen FIESTA!

Wie een kijkje op ons menu heeft genomen weet dat we een gevarieerd aanbod hebben. Om keuzestress te voorkomen en je te laten verrassen kun je kiezen uit een van onze Mundo Menus, waar je onze favorieten in terugvindt. Niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voordelig!

Onze missie

"Iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen"

Taco Mundo groeit hard, dus we kunnen op steeds meer plekken mensen blij maken met de lekkerste Mexicaanse gerechten. Al onze gerechten worden vers en met liefde bereid door onze Taqueros zodat jij kunt genieten van de beste kwaliteit én heerlijke smaken uit de Mexicaanse keuken. Onze bezorghelden zorgen ervoor dat jouw FIESTA snel, maar veilig met een glimlach wordt bezorgd.

Onze Kernwaarden

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk. De Mexicaanse keuken is booming in Nederland, wij willen mensen verrassen met onze unieke én kleurrijke gerechten. Betrouwbaar zijn wij doordat Taco Mundo kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en wij zijn altijd op zoek naar manieren om het nóg beter te doen. Er wordt samengewerkt met de beste leveranciers om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn. Tot slot zijn wij ook toegankelijk, wij willen jong en oud blij maken met écht lekker eten tegen een betaalbare prijs.

Verrassend
Betrouwbaar
Kleurrijk
Toegankelijk

De lekkerste Mexicaanse gerechten

Maak er een Mexican FIESTA van!

Geschiedenis

Het begin

Oprichter Tom Filippini woonde voordat hij de Mexicaanse keuken in Nederland introduceerde in 2000 een aantal jaren in verschillende Zuid Amerikaanse landen. In Mexico ontstond zijn passie voor de Mexicaanse keuken met haar gevarieerde, kleurrijke en smaakvolle gerechten. De kleurrijkheid van Taco Mundo is geïnspireerd op de werken van Luis Barragán. Dit was een beroemde Mexicaanse architect en ingenieur die graag gebruik maakte van felle kleuren in zijn designs. Deze kleuren werden ingezet om contrasten te creëeren en deze lijnrecht tegenover elkaar te zetten.

Dit is uiteindelijk het DNA van de Taco Mundo formule geworden. In 2000 wordt in Amsterdam aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 1 de eerste Taco Mundo vestiging geopend. Dit was meteen een hit en dat begrijpen we heel goed. Er was namelijk nog bijna geen aanbod in de bezorging voor maaltijden én al helemaal geen Mexicaans.

Al snel opent Taco Mundo een tweede vestiging in Amsterdam en ook in andere steden zoals Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Daarna gaat het hard: sinds 2006 is Taco Mundo een landelijke franchiseformule met inmiddels 37 vestigingen en er staan op dit moment verschillende nieuwe locaties op de planning.

Meer dan 20 jaar heerlijk Mexicaans 🌮

Velen kunnen zich het niet voorstellen, maar Taco Mundo bestaat inmiddels 22 jaar en dit jaar gaan we onze 23e verjaardag vieren! Door de jaren heen hebben we heel wat lekkere gerechten op de kaart gezet. Ken je de Poncho Potato bijvoorbeeld nog? Dit was een gepofte aardappel gevuld met bieslookroomkaas, gekruid runderghehakt, Salsa Mexicana, Jalapeños, geraspte kaas en verse koriander. Dit gerecht hebben we in 2021 tijdelijk opnieuw op onze kaart gezet en het was wederom een hit.

Daarnaast hebben we gerechten als de Goat Cheese Quesadilla, Albondigas en de Mexican Hot Dog op ons menu gehad. Op ons menuIn de afgelopen jaren is er enorm veel veranderd, maar het Taco Mundo DNA is hetzelfde gebleven. Onze missie is nog steeds:

"Iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen"

Daarom zullen de klassiekers, zoals de Street Tacos Classic, de Burrito Grilled Chicken of bijvoorbeeld de Quesadilla Cheese nooit van ons menu gehaald worden.

Memory Lane

Social Media

Wil je meedoen met de te gekke giveaways die wij exclusief via social media bekendmaken? Wil je altijd als eerst op de hoogte zijn van onze nieuwste gerechten? Kan jouw tijdlijn wel wat kleur en gezelligheid gebruiken? Als je op al deze vragen volmondig ja kan antwoorden heb je een beetje Taco Mundo nodig in je leven.

Taco Mundo is zeer actief op social media, dus volg ons vandaag nog en mis niks meer! Je kunt Taco Mundo vinden als @TacoMundoNL op zowel Instagram als Facebook én TikTok.

#MundoMoments

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar onze winacties bestaan uit de leukste prijzen. We hebben bijvoorbeeld vakanties, fietsen, AirPods, iPhones en speakers weggegeven. Daar wil jij toch ook kans op maken?! 

 

Het werkt super eenvoudig… Het enige wat je hoeft te doen is jouw #MundoMoments met ons delen via social media. Plaats een leuke post, story, reel of maak de grappigste TikTok en de leukste inzendingen maken automatisch kans op leuke prijzen. Wist je dat er ook een aantal Amigos een jaar lang gratis Taco Mundo hebben gewonnen? Dat is een droom die uitkomt!

Swingen met Taco Mundo 🎶

Met Taco Mundo is het altijd een FIESTA! Wil je altijd het gevoel hebben in Mexico op vakantie te zijn? Sla onze Spotify-playlist op, doe je ogen dicht en waan je meteen in het zonnige Mexico. 

Duurzaamheid

Taco Mundo is bijna plasticvrij!

Per 1 juli is de SUP (Single Used Plastic) wetgeving van start gegaan. Op basis van deze wetgeving moeten wij onze klanten een bijdrage vragen voor eenmalige verpakkingen met een plastic bestanddeel.

In de afgelopen twee jaar hebben wij bij Taco Mundo nieuwe verpakkingen ontwikkeld zonder plastic bestanddelen. We zijn nu zo ver dat 99% van alle verpakkingen plastic vrij zijn. Aangezien we bestaande voorraden niet willen weggooien, zullen wij “zolang de voorraad strekt” een wettelijk SUP-bijdrage van € 0,01 in rekening brengen voor gerechten met een verpakking waarin is verwerkt. Dit geldt bijvoorbeeld voor de cups en deksels van onze Salsas, maar ook de verpakking van de Bowls waar een plastic coating op is aangebracht. Zodra we de laatste 1% ook plastic vrij hebben gemaakt zal deze bijdrag verdwijnen.

Het is overigens mogelijk om een bestelling af te halen met een door jou meegenomen verpakking. Dit geldt alleen voor de artikelen waar een SUP bijdrag van toepassing is (Salsas, Bowls, Salads, Street Tacos, Nachos with Salsas en Nachos Texan Style). De verpakking moet uiteraard wel voldoen aan de eisen van voedselveiligheid en de gewenste functionaliteiten, anders kan deze niet worden geaccepteerd.

Wij streven ernaar om zo snel mogelijk over 100% plastic vrije verpakkingen te beschikken.

Elektrisch rijden

Niet alleen onze verpakkingen en bestek zijn door de jaren heen een stuk duurzamer geworden. We hebben namelijk ook grote stappen gemaakt met het verduurzamen van onze voertuigen.

Zo proberen wij in alle steden zoveel mogelijk met E-bikes, elektrische scooters en elektrische auto’s de bestellingen af te leveren bij onze klanten. Op dit moment zetten ongeveer 75% van onze vestigingen alleen nog maar elektrische voertuigen in voor de bezorging. Wij streven ernaar om op korte termijn enkel met elektrische voertuigen te bezorgen.

MENU

KIES EEN CATEGORIE

Check hier in voor jouw bestemming: Mexico!

Een nieuwe Quesadilla!

Al meer dan 20 jaar staan de Quesadillas op ons menu en ze zijn door de jaren uitgegroeid tot een van de absolute favorieten. Dat snappen wij wel! Weet je niet wat een Quesadilla is? Dat is moeilijk te geloven, maar dit is een gegrilde, dubbelgevouwen tortilla met gesmolten kaas en andere heerlijke ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gegrilde kip in combinatie met rode uiringen, koriander en jalapeños. Deze variant staat ook wel bekend als de Quesadilla Grilled Spicy Chicken. Geen zin in vlees? Geen punt! Ga dan bijvoorbeeld voor de vegetarische variant, ofwel de Quesadilla Grilled Spicy Veggie Chicken. Er is keuze genoeg… We hebben maar liefst 9 varianten op ons menu staan. Heb je een FIESTA? Kies dan de Quesadilla 6 pack. Dit zijn 6 Quesadillas voor de prijs van 5. 

Gesmolten kaas is namelijk altijd een goede keuze, daarom zijn we druk bezig geweest met een nieuwe variant. Onze Chef Don Gustavo kwam met het geniale idee om Langzaam gegaard rundvlees te combineren met stukjes ananas en koriander. Al deze heerlijke ingrediënten heeft hij verwerkt in een Quesadilla en toen is de Quesadilla Barbacoa geboren! Probeer ‘m vandaag nog.