Over Taco Mundo

Heerlijk Mexicaans

Taco Mundo is de eerste en enige landelijke bezorger van Mexicaanse gerechten. Wij geven een verrassende draai aan de traditionele Mexicaanse keuken. Ons team werkt samen met topchef Gustavo om ons menu continu verder te ontwikkelen en neemt daarin de laatste culinaire trends mee. De Mexicaanse keuken is erg gevarieerd en deze variatie laten we graag zien. Daarom gaan wij onder andere op inspiratiereis naar Mexico om nieuwe gerechten en smaken te ontdekken

Op deze manier hebben wij bijvoorbeeld onze Pulled Beef gecreëerd, onze 8 Homemade Salsas geïntroduceerd én bijvoorbeeld de verrassende smaken van ons Taco Mundo Ice Cream op de kaart gezet.

Uniek menu

Voor de lekkerste Mexicaanse gerechten ben je bij Taco Mundo aan het juiste adres! Van heerlijke Burritos tot Nachos Mexicana die je kunt dippen in een van onze acht huisgemaakte Salsas. Zonder Salsa is het namelijk geen FIESTA!

Wie een kijkje op ons menu heeft genomen weet dat we een gevarieerd aanbod hebben. Om keuzestress te voorkomen en je te laten verrassen kun je kiezen uit een van onze Mundo Menus, waar je onze favorieten in terugvindt. Niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voordelig!

Onze missie

"Iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen"

Taco Mundo groeit hard, dus we kunnen op steeds meer plekken mensen blij maken met de lekkerste Mexicaanse gerechten. Al onze gerechten worden vers en met liefde bereid zodat jij kunt genieten van de beste kwaliteit en heerlijke smaken. Onze bezorghelden zorgen ervoor dat jouw FIESTA met een glimlach wordt bezorgd.

Onze Kernwaarden

Taco Mundo is verrassend, betrouwbaar, kleurrijk en toegankelijk. De Mexicaanse keuken is booming in Nederland, wij willen mensen verrassen met onze unieke én kleurrijke gerechten. Betrouwbaar zijn wij doordat Taco Mundo kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en wij zijn altijd op zoek naar manieren om het nóg beter te doen. Er wordt samengewerkt met de beste leveranciers om ervoor te zorgen dat onze ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn. Tot slot zijn wij ook toegankelijk, wij willen jong en oud blij maken met écht lekker eten tegen een betaalbare prijs.

Verrassend
Betrouwbaar
Kleurrijk
Toegankelijk

Geschiedenis

Het begin

Oprichter Tom Filippini woonde voordat hij de Mexicaanse keuken in Nederland introduceerde in 2000 een aantal jaren in verschillende Zuid Amerikaanse landen. In Mexico ontstond zijn passie voor de Mexicaanse keuken met haar gevarieerde, kleurrijke en smaakvolle gerechten. De kleurrijkheid van Taco Mundo is geïnspireerd op de werken van Luis Barragán. Dit was een beroemde Mexicaanse architect en ingenieur die graag gebruik maakte van felle kleuren in zijn designs. Deze kleuren werden ingezet om contrasten te creëeren en deze lijnrecht tegenover elkaar te zetten.

Dit is uiteindelijk het DNA van de Taco Mundo formule geworden. In 2000 wordt in Amsterdam aan de Eerste Constantijn Huygensstraat 1 de eerste Taco Mundo winkel geopend. Dit was meteen een hit en dat begrijpen we heel goed. Er was namelijk nog bijna geen aanbod in de bezorging voor maaltijden én al helemaal geen Mexicaans.

Al snel opent Taco Mundo een tweede vestiging in Amsterdam en ook in andere steden zoals Rotterdam, Utrecht en Haarlem. Daarna gaat het hard: sinds 2006 is Taco Mundo een landelijke franchiseformule met inmiddels 37 vestigingen en er staan op dit moment verschillende nieuwe locaties op de planning.

Meer dan 20 jaar heerlijk Mexicaans 🌮

Velen kunnen zich het niet voorstellen, maar Taco Mundo bestaat inmiddels 22 jaar en dit jaar gaan we onze 23e verjaardag vieren! Door de jaren heen hebben we heel wat lekkere gerechten op de kaart gezet. Ken je de Poncho Potato bijvoorbeeld nog? Dit was een gepofte aardappel gevuld met bieslookroomkaas, gekruid runderghehakt, Salsa Mexicana, Jalapeños, geraspte kaas en verse koriander. Dit gerecht hebben we in 2021 tijdelijk opnieuw op onze kaart gezet en het was wederom een hit.

Daarnaast hebben we gerechten als de Goat Cheese Quesadilla, Albondigas en de Mexican Hot Dog op ons menu gehad. Op ons menuIn de afgelopen jaren is er enorm veel veranderd, maar het Taco Mundo DNA is hetzelfde gebleven. Onze missie is nog steeds:

"Iedereen in Nederland lekker Mexicaans én een goed gevoel bezorgen"

Daarom zullen de klassiekers, zoals de Street Tacos Classic, de Burrito Grilled Chicken of bijvoorbeeld de Quesadilla Cheese nooit van ons menu gehaald worden.

Over Taco Mundo

Social Media

Wil je meedoen met de te gekke giveaways die wij exclusief via social media bekendmaken? Wil je altijd als eerst op de hoogte zijn van onze nieuwste gerechten? Kan jouw tijdlijn wel wat kleur en gezelligheid gebruiken? Als je op al deze vragen volmondig ja kan antwoorden heb je een beetje Taco Mundo nodig in je leven.

Taco Mundo is zeer actief op social media, dus volg ons vandaag nog en mis niks meer! Je kunt Taco Mundo vinden als @TacoMundoNL op zowel Instagram als Facebook én TikTok.

#MundoMoments

Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar onze winacties bestaan uit de leukste prijzen. We hebben bijvoorbeeld vakanties, fietsen, AirPods, iPhones en speakers weggegeven. Daar wil jij toch ook kans op maken?! 

 

Het werkt super eenvoudig… Het enige wat je hoeft te doen is jouw #MundoMoments met ons delen via social media. Plaats een leuke post, story, reel of maak de grappigste TikTok en de leukste inzendingen maken automatisch kans op leuke prijzen. Wist je dat er ook een aantal Amigos een jaar lang gratis Taco Mundo hebben gewonnen? Dat is een droom die uitkomt!

Duurzaamheid

Elektrisch rijden

Niet alleen onze verpakkingen en bestek zijn door de jaren heen een stuk duurzamer geworden. We hebben namelijk ook grote stappen gemaakt met het verduurzamen van onze voertuigen.

Zo proberen wij in alle steden zoveel mogelijk met E-bikes en elektrische scooters de bestellingen rond te brengen. Op dit moment zetten ongeveer 75% van onze winkels alleen nog maar elektrische voertuigen in voor de bezorging. Wij streven ernaar om op korte termijn enkel met elektrische voertuigen te bezorgen.

Verpakkingen

Ondanks dat al onze verpakkingen recyclebaar zijn we druk met het invoeren van alternatieven voor de verpakkingen die nog plastic bevatten. Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzamere wereld. Ons doel is om in 2023 volledig plastic-vrij te zijn.