Ready, set... FIESTA! (in a Box)

Los idiomas de México (de talen van Mexico)

Naast een tafel vol lekker eten, leert deze Fiesta in a Box ook meer over de taal van Mexico. Op de box kun je hier interessante weetjes over vinden. Tip: er staat een leuke opdracht op de box voor alle knutseltalenten!

Online speurtocht van woorden!
Op de Taco Mundo website zijn in totaal 8 woorden verstopt. Kan jij ze allemaal vinden en er een logische zin van te maken?

Deel jouw zin via een Instagram DM en maak kans op een leuke prijs! Wist je dat er in elke Fiesta in a Box altijd een kleine verrassing zit?

Deportes Mexicanos (Mexicaanse sporten)

In Mexico beoefenen ze ook veel verschillende sporten. Op deze box komen we erachter of jij een tekentalent bent en vind je leuke weetjes over sport in Mexico. Heb jij leuke ideeën voor ons Kinderpanel? Meld je dan aan. Tip: wil jij meedoen aan een van de Taco Mundo honkbal clinics?

@TacoMundoNL

Op de social Media accounts van Taco Mundo kun je leuke challenges en winacties vinden. Volg ons vandaag nog en deel jouw foto’s en filmpjes met ons. Gebruik #TacoTakeOver en maakt dan automatisch kans op te gekke prijzen

Taco Mundo-Kinderpanel

Heb je een te gek idee? Meld je dan aan voor het Taco Mundo-Kinderpanel en wie weet wordt jouw idee werkelijkheid. Je kunt je eenvoudig aanmelden via de knop hieronder.

Verrassing: Mexicaans tuintje!

Wat onze Fiesta in a Box nog veel leuker maakt, is de verzameling aan verschillende zaadjes om jouw eigen Mexicaanse tuin in huis te halen. Maak er een FIESTA van met chilipepers, koriander, oregano en/of weidebloemen! Zo maak je van de zomer jouw eigen Salsa Mexicana of heb je het gekleurde Mexico in de achtertuin!

Woordzoeker

Ben jij een echte speurneus? Daag jezelf dan uit en ga op zoek naar de woorden.

Zoek de verschillen

Zin in een uitdaging? Dan is deze challenge wat voor jou. Lukt het jou de verschillen in recordtijd te vinden?

Knutseltips

Wil jij ook zelf een authentieke Mexicaanse mini skull Piñata slinger maken?

Wat heb je hiervoor nodig?
• Skull mini Piñata print en versiering die je beide hier kunt downloaden:
• Een stock kaarten
• Touw
• Crêpepapier in felle kleuren
• Witte lijm
• Lint in verschillende kleuren
• Schaar
• Snoep

Hoe maak je een authentieke Mexicaanse skull Piñata?

1. Download en print het bestand skull mini piñata via de knop onderaan de pagina
2. Knip de voor- en achterkant van de skull piñata en lijm beide stukken aan elkaar met witte lijm.
3. Knip stroken crêpepapier van 1 inch en franjes aan de onderkant.
4. Wikkel het crêpepapier om de skull heen en begin aan de onderkant en werk naar boven toe. Gebruik tape of lijm om het vast te zetten.
5. Als je klaar bent met het bedekken van de skull, gebruik dan nog wat papier om ook de onderkant dicht te maken
6. Knip de ogen en andere figuurtjes uit veel plezier met het versieren.
7. Maak aan de bovenkant van de skull een stuk lint vast zodat je deze aan het touw kunt binden om je slinger te maken.
8. Vul met snoep, confetti enzo.
9. Lijm of plak een stuk lint onder aan de binnenkant van de mini skull Piñata en maak de onderkant dicht.
10. Maak de mini skulls vast aan het touw.
11. Hang jouw Mexicaanse mini skull Piñata slingers op en vier Día de los Muertos!

Kleurplaat

Hoe denk jij dat Mexico eruitziet? Misschien ben je er weleens geweest en heb je gezien dat er overal veel kleur te vinden is. Speciaal voor jou hebben we een echte Mexicaanse kleurplaat ontworpen. Hierin vind je Mexicaanse gerechten, ingrediënten, muziekinstrumenten en nog veel meer. Maak er vooral jouw eigen Mexico van! Je kunt de kleurplaat downloaden door erop te klikken.

Welcome Amigos Baseball Clinics

Baseball - Beìsbol - Honkbal

Wat is honkbal nou precies? Honkbal is een slagbalspel. Dat houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een bal, een slaghout en er wordt bij hardgelopen. Een ander bekend slagbalspel is bijvoorbeeld cricket.

In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”. Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraibisch Gebied en grote delen van Azië is baseball net zo populair als voetbal in Europa.

In Nederland is baseball een kleine sport, maar daar willen wij verandering in brengen!

Taco Mundo organiseert een Baseball Clinic!

Ben je na het lezen over Baseball enthousiast geworden? Dan heb je geluk! Taco Mundo organiseert elke maand 2 baseball clinics in samenwerking met de KNBSB. Tijdens deze clinics leer je veel meer over baseball. Zo leer je de spelregels, het gooien, het vangen en slaan van de bal.

Hoe doe je mee?

Je kunt jezelf eenvoudig aanmelden voor een van de  Welcome Amigos Baseball Clinics.

Amigos in Mexico

Zoals je misschien al hebt gezien steunt Taco Mundo met onder andere jouw hulp het familieshuis Casa San Salvador in Mexico. Hier wonen meer dan 700 kinderen en je hebt nu de kans om ze te leren kennen. Net als jij gaan deze kinderen naar school, spelen ze buiten en houden ze niet van groente eten 😜

Hoe leuk is het dat je helemaal in Mexico vrienden kunt maken. Heb je een vraag die je graag zou willen stellen? Dit is je kans! Stuur een video naar @TacoMundoNL via DM op Instagram of TikTok en wij zorgen ervoor dat jouw vraag wordt beantwoord door een van jouw Amigos. Dit wordt voor je gefilmd zodat je jouw Amigo kunt zien.

Introduceer jezelf in het filmpje en vertel bijvoorbeeld hoe oud je bent, wat je lievelingseten is (Tacos natuurlijk!), welke sport je doet of iets anders wat je graag wil delen.

Meld je aan voor het panel voor kinderen!

MENU

KIES EEN CATEGORIE

Check hier in voor jouw bestemming: Mexico!

Een nieuwe Quesadilla!

Al meer dan 20 jaar staan de Quesadillas op ons menu en ze zijn door de jaren uitgegroeid tot een van de absolute favorieten. Dat snappen wij wel! Weet je niet wat een Quesadilla is? Dat is moeilijk te geloven, maar dit is een gegrilde, dubbelgevouwen tortilla met gesmolten kaas en andere heerlijke ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gegrilde kip in combinatie met rode uiringen, koriander en jalapeños. Deze variant staat ook wel bekend als de Quesadilla Grilled Spicy Chicken. Geen zin in vlees? Geen punt! Ga dan bijvoorbeeld voor de vegetarische variant, ofwel de Quesadilla Grilled Spicy Veggie Chicken. Er is keuze genoeg… We hebben maar liefst 9 varianten op ons menu staan. Heb je een FIESTA? Kies dan de Quesadilla 6 pack. Dit zijn 6 Quesadillas voor de prijs van 5. 

Gesmolten kaas is namelijk altijd een goede keuze, daarom zijn we druk bezig geweest met een nieuwe variant. Onze Chef Don Gustavo kwam met het geniale idee om Langzaam gegaard rundvlees te combineren met stukjes ananas en koriander. Al deze heerlijke ingrediënten heeft hij verwerkt in een Quesadilla en toen is de Quesadilla Barbacoa geboren! Probeer ‘m vandaag nog.