Taco Mundo x KNBSB ⚾

Goede voeding én sport

Bij Taco Mundo worden alle gerechten met veel liefde en zorg bereid zodat jij kunt genieten van de lekkerste Mexicaanse gerechten. Naast goede voeding vinden wij sport enorm belangrijk. Sport is niet alleen uitstekend voor je lichaam, maar ook voor je geest ✌️

Of het nou voetbal, hardlopen, tennis, volleybal of atletiek is… Bewegen is belangrijk ❤️ Maar wat dacht je van honkbal? Deze sport is immens populair in Amerika, Latijns-Amerika en Azië, maar in Nederland wordt het relatief weinig gespeeld. Dat is natuurlijk jammer, want het is een enorm leuke sport die iedereen beoefenen. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond, ofwel KNBSB, gaat Taco Mundo honkbal en softbal populair maken 😉

Doe jij mee?

Taco Mundo "Welcome Amigos" Baseball Clinic

Ben je na het lezen over de samenwerking tussen Taco Mundo en de KNBSB enthousiast geworden en wil je meer leren over de sport? Dan ben je aan het juiste adres! Er is geen leukere manier om te leren door het meteen te doen. Daarom heb je geluk! Taco Mundo organiseert namelijk elke maand baseball clinics in samenwerking met de KNBSB. Tijdens deze clinics leer je veel meer over de sport. Zo leer je de spelregels, het gooien, het vangen en slaan van de bal. Wanneer je al lid bent van een vereniging kun je ook deelnemen aan de clinic, neem dan een vriendje of vriendinnetje mee! 😎

Deze clinics worden daarnaast ook nog eens gegeven door (oud) professional en tevens wereldkampioen Kalian Sams. Hoe leuk?! Daar wil jij toch ook bij zijn? Schrijf je eenvoudig in voor de eerstvolgende clinic via de aanmeldknop onderaan deze pagina ✅ In het filmpje krijg je een goede impressie van een Baseball Clinic. Jij kunt de volgende ster zijn in ons filmpje! Wacht niet te lang… Door de populariteit zijn de plekken beperkt. Maximaal 50 kinderen en vanaf 7 jaar en bij aanmelding en deelname aan de clinic stem je ook in met gebruik en openbaarmaking van alle foto en videobeelden door Taco Mundo voor alle on- als offline uitingen.

Planning 2024

Na het lezen ben je vast enthousiast geworden om deel te nemen aan een Baseball Clinic. Onderstaand de definitieve data van de eerste clinics:

  • Woensdag 5 juni: Amsterdam Pirates SOFTBAL CLINIC van 15:00-17:00 uur
  • Woensdag 19 juni: BSC Caribe Groningen van 15:00-17:00 uur
  • Woensdag 28 augustus: De Hazenkamp Nijmegen van 15:00-17:00 uur
  • Woensdag 11 september: Neptunus Rotterdam van 15:00-17:00 uur

Baseball & Softball

Baseball - Beìsbol - Honkbal / Softball - Softbol - Softbal

In de rest van de wereld is honkbal bekend onder naam “Baseball”  Het is een van de meest beoefende sporten ter wereld. Vooral in de Verenigde Staten, Japan, het Caraibisch Gebied en grote delen van Azië is baseball net zo populair als voetbal in Europa.

Wat voor sporten zijn honkbal en softbal nou precies? Honkbal en softbal zijn slagbalspellen. Dat houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van een bal, een slaghout (knuppel) en na een slag vier honken gepasseerd moeten worden om een punt te scofren. Een ander bekend slagbalspel is bijvoorbeeld cricket

In Nederland zijn Baseball en Softball nog relatief kleinschalig, maar daar willen wij verandering in brengen! 🤩

Leer de sport kennen

Het spel

Voor baseball (voor het gemak van de leesbaarheid spreken we hier over baseball, voor softbal geldt hetzelfde) heb je een handschoen, knuppel, bal, helm voor de slagman en vier honken nodig. Een baseball-wedstrijd bestaat uit negen innings en elke inning bestaat uit twee speelhelften. In de ene speelhelft wordt door het thuisspelende team in het veld verdedigd en door het bezoekende team “aan slag” aangevallen, in de andere speelhelft zijn de rollen omgedraaid. De halve inning van de aanvallende partij eindigt wanneer sprake is van drie uit, ook wel drie nullen genoemd. 

Wanneer ben je uit?

Een speler is uit wanneer:

• De geslagen bal van de slagman rechtstreeks, zonder de grond te raken, wordt      gevangen door de verdedigende partij;

• Er sprake is van drie gemiste slagen door de slagman;

• Een van de aanvallende spelers wordt uitgetikt terwijl hij/zij niet op een honk staat;

• Een van de aanvallende spelers uitgebrand wordt. De bal is in dit geval eerder bij het honk dan de loper. 

Het doel is meer punten te behalen dan jouw tegenstander. Een punt behaal je door na het slaan van de bal een rondje langs de honken 1,2 en 3 te lopen en vervolgens via de thuisplaat binnen te komen. 

Één team één Taco 💪

Het veld

Baseball wordt gespeeld op een veld met daarop een aantal vaste punten. Er is een thuisplaat waarvan wordt geslagen en er zijn drie honken. De afstand tussen de honken is in het jeugd honkbal en softbal 18,30 meter. In het midden van het veld ligt de werpheuvel. Deze ligt op 18,45 meter van de thuisplaat.

Het team

1. Pitcher: de pitcher werpt de bal naar de slagman van de tegenpartij

2. Catcher: de catcher vangt de ballen die worden geworpen door de pitcher

3. First base: de bewaker van het eerste honk

4. Second base: de bewaker van het tweede honk

5. Third base: de bewaker van het derde honk

6. Short stop: verdedigt het veld tussen het 2e en 3e honk

7. Left field: de verre man aan de linkerkant van het veld

8. Center field: verdedigt het diepere middenveld

9. Left field: de verre man aan de rechterkant van het veld

Baseball weetjes

• Een honkbal weegt tussen de 141 – 149 gram

• Een professionele pitcher gooit een honkbal met een snelheid van maar liefst 145 km/h 🤯

• De Major League in Amerika is de meest prestigieuze baseballcompetitie ter wereld 🏆

• Nederland heeft sinds enkele jaren een vooruitstrevend team (Team Kingdom of The Netherlands). Dit is met name te danken aan een aantal talentvolle (Major League) spelers uit het Caribisch deel van ons Koninkrijk 👑

• Barry Bonds is de speler die de meeste homeruns op zijn naam heeft staan. In totaal heeft hij 762 homeruns geslagen 😲

• Barry Bonds heeft ook het record voor meeste homeruns in een seizoen. In 2001 sloeg hij maar liefst 73 homeruns.

Wallpaper

Meld je hieronder voor een Welcome Amigos Baseball Clinic

Bij deelname aan een van de Welcome Amigos Baseball Clinics stem je automatisch in met het gebruik en de openbaarmaking van alle foto- en videobeelden gemaakt door Taco Mundo voor al hun on- en offline uitingen.

MENU

KIES EEN CATEGORIE

Check hier in voor jouw bestemming: Mexico!

Een nieuwe Quesadilla!

Al meer dan 20 jaar staan de Quesadillas op ons menu en ze zijn door de jaren uitgegroeid tot een van de absolute favorieten. Dat snappen wij wel! Weet je niet wat een Quesadilla is? Dat is moeilijk te geloven, maar dit is een gegrilde, dubbelgevouwen tortilla met gesmolten kaas en andere heerlijke ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gegrilde kip in combinatie met rode uiringen, koriander en jalapeños. Deze variant staat ook wel bekend als de Quesadilla Grilled Spicy Chicken. Geen zin in vlees? Geen punt! Ga dan bijvoorbeeld voor de vegetarische variant, ofwel de Quesadilla Grilled Spicy Veggie Chicken. Er is keuze genoeg… We hebben maar liefst 9 varianten op ons menu staan. Heb je een FIESTA? Kies dan de Quesadilla 6 pack. Dit zijn 6 Quesadillas voor de prijs van 5. 

Gesmolten kaas is namelijk altijd een goede keuze, daarom zijn we druk bezig geweest met een nieuwe variant. Onze Chef Don Gustavo kwam met het geniale idee om Langzaam gegaard rundvlees te combineren met stukjes ananas en koriander. Al deze heerlijke ingrediënten heeft hij verwerkt in een Quesadilla en toen is de Quesadilla Barbacoa geboren! Probeer ‘m vandaag nog.