Winkelwagen

Jouw bestelling

Afronden

Goed doel Mexico: Natalia naar school!

Casa San Salvador

Taco Mundo doneert ieder jaar aan een goed doel: Casa San Salvador. Dit is een "familiehuis" voor thuisloze kinderen in Mexico en biedt aan zo’n 600 kinderen onderdak. Zoveel kinderen passen natuurlijk niet in één huis. Het familiehuis is dan ook eigenlijk een groot terrein met meerdere huizen en eigen land waarop ze hun eigen dieren houden en gewassen verbouwen. Ze hebben er hun eigen bakkerij en maken, mede dankzij de tortillamachine die Taco Mundo gedoneerd heeft, hun eigen tortilla's. In Casa San Salvador krijgen de kinderen een kans om op te groeien in een veilige omgeving, naar school te gaan, een vak te leren en zorgeloos te spelen met andere kinderen. 
 

Natalia

Natalia is één van de 600 kinderen die wonen in Casa San Salvador. Ze is 9 jaar oud en beschrijft haar vrienden en zorgouders in het huis als haar familie. "Ik woon met 600 broertjes en zusjes in het familiehuis. In mijn huis wonen we met 25 meisjes, dus zij zijn echt mijn zusjes”, zegt Natalia. 

Regelmatig gaat ze naar buiten om een balletje te trappen, volleybal of basketbal te spelen. Hierin kan ze haar energie lekker kwijt. 

Natalia gaat vijf dagen in de week met plezier naar school. Vooral Wiskunde vindt ze leuk. Wat ze later worden wil, weet ze nog niet zeker. “Doordat ik zoveel dingen leuk vind, weet ik nog nog niet precies wat ik later wil worden. Als ik nu mocht kiezen dan zou ik sterrenkundige willen worden. Sterren zijn prachtig en mysterieus". Gelukkig hoeft ze dat nu nog niet te weten. Door haar verblijf in Casa San Salvador heeft Natalia de kans om te dromen over haar toekomst.

 

 

 

 

Als je ook wilt doneren aan Casa San Salvador, voor Natalia of een van de andere kinderen, dan kun je dit eenvoudig doen bij je bestelling.