Mangrove in Mexico herstellen!

In de golf van Mexico komen van oorsprong prachtige mangrovebossen voor. Deze bossen vormen een belangrijke verbinding tussen het land en de zee. Helaas is steeds meer mangrove verdwenen door houtkap en bosbranden. Daarom gaat Trees For All de mangrove herstellen. Samen met de lokale bevolking planten ze 200.000 nieuwe bomen en verbeteren ze het waternetwerk in het gebied. 

Het doel is om de komende 4 maanden €5.000 aan donaties op te halen en zo 1.000 (!) nieuwe bomen te planten in Mexico. 

Zo brengen we de natuur weer tot leven! Help je mee?


Eerdere projecten!

Onderstaand alle eerder geslaagde projecten o.a. in samenwerking met Casa San Salvador.

In Casa San Salvador wonen, spelen en studeren er meer dan 700 thuisloze kinderen. Deze kinderen moeten natuurlijk elke dag gezond kunnen eten. Zij worden opgevoed in dit familiehuis. Het doel van dit overkoepelende project is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Daarom staan er op het terrein allerlei voorzieningen die hieraan bijdragen. Er is een boomgaard waar vele soorten fruit groeien en er zijn akkers waar verschillende gewassen worden verbouwd. Mais, het belangrijkste ingrediënt van tortilla’s, is het hoofdgewas. Er is een kweekvijver voor vissen en er worden varkens gehouden. Daarnaast is er een nieuwe moestuin aangelegd waar dagelijks gebruik van wordt gemaakt.

Gezellige uitstapjes!

Taco Mundo vindt dat ieder kind moet kunnen genieten van leuke uitstapjes een activiteiten in de vakanties. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend en daar moet aangewerkt worden.

We hebben er samen met Het Vergeten Kind voor gezorgd dat alle Taco Mundo amigos het afgelopen half jaar een bedrag naar wens konden doneren bij elke bestelling. Dit zorgt ervoor dat kinderen met een thuissituatie vol problemen en zorgen ook weer een dagje kind kunnen zijn. De stichting organiseert het hele jaar door vrolijke activiteiten en zo mooie nieuwe herinneringen te creëren.

Met het opgehaalde bedrag kunnen we meer dan 400 kinderen blij maken. We zijn super blij dat we mogen delen dat het is gelukt dankzij jullie!

Goede beweging!

Wij vinden dat kinderen toegang moeten hebben tot goed onderwijs, voeding én sport. De afgelopen projecten waren gericht op onderwijs en op goede voeding. De logische volgende stap is dus sport.

We hebben samen met WereldOuders een project opgezet in het teken van sport. Onze Niños zijn gek op sport en in het bijzonder op voetbal. Het de faciliteiten en de uitrusting voldoen helaas niet meer aan de standaard. Daarom moest er op korte termijn een aantal dingen worden aangepakt zoals goede trainingen, materiaal en deelname aan wedstrijden zodat de kinderen straks weer volop kunnen sporten.

Hierdoor kunnen de kinderen een jaar lang gratis voetballen. We zijn super blij dat we mogen delen dat het is gelukt dankzij jullie! 

Goed onderwijs!


Wij vinden dat elk opgroeiend kind beschikking moet hebben tot goede voeding én onderwijs. Daarom draagt Taco Mundo hier graag een steentje aan bij in de vorm van verschillende projecten per jaar. Taco Mundo steunt al ruim 10 jaar het familiehuis Casa San Salvador in Mexico.

. Wij vinden het belangrijk dat al onze niños goed onderwijs krijgen zodat ze een goede basis hebben en hun kansen op de arbeidsmarkt versterken. Daarom hebben we een mooi project opgezet. Adopteer samen met ons een basisschoolklas!

Hiermee kunnen we de kinderen voorzien van gekwalificeerde docenten en studiemateriaal. We zijn erg blij dat we bekend mogen maken dat het ons is gelukt! Wederom hebben we samen met onze Amigos onze niños kunnen helpen!Goede voeding!

Taco Mundo vindt goede voeding belangrijk. Daarom is er een mooi project neergezet om de kinderen van Casa San Salvador te helpen aan een nieuwe tortillamachine. 

In september 2022 hebben we een hele nieuwe tortillamachine aangeschaft ter waarde van €12.000. Tortillas worden bij bijna elke maaltijd gegeten en zoals je kunt begrijpen is deze machine enorm belangrijk. Het doel van dit project was om €6.000 op te halen en dit is binnen een aantal maanden gelukt. Het mooie hiervan is dat Taco Mundo het opgehaalde bedrag heeft verdubbeld. De kinderen van Casa San Salvador en Taco Mundo zijn erg dankbaar dat we deze mooie prestatie hebben kunnen neerzetten.

Houd onze website in de gaten voor toekomstige projecten.

Onze kinderen

Er wonen op dit moment meer dan 700 thuisloze kinderen in Casa San Salvador en zij hebben allemaal een bijzonder verhaal. Hier kun je ze beter leren kennen.

MENU

KIES EEN CATEGORIE

Check hier in voor jouw bestemming: Mexico!

Een nieuwe Quesadilla!

Al meer dan 20 jaar staan de Quesadillas op ons menu en ze zijn door de jaren uitgegroeid tot een van de absolute favorieten. Dat snappen wij wel! Weet je niet wat een Quesadilla is? Dat is moeilijk te geloven, maar dit is een gegrilde, dubbelgevouwen tortilla met gesmolten kaas en andere heerlijke ingrediënten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor gegrilde kip in combinatie met rode uiringen, koriander en jalapeños. Deze variant staat ook wel bekend als de Quesadilla Grilled Spicy Chicken. Geen zin in vlees? Geen punt! Ga dan bijvoorbeeld voor de vegetarische variant, ofwel de Quesadilla Grilled Spicy Veggie Chicken. Er is keuze genoeg… We hebben maar liefst 9 varianten op ons menu staan. Heb je een FIESTA? Kies dan de Quesadilla 6 pack. Dit zijn 6 Quesadillas voor de prijs van 5. 

Gesmolten kaas is namelijk altijd een goede keuze, daarom zijn we druk bezig geweest met een nieuwe variant. Onze Chef Don Gustavo kwam met het geniale idee om Langzaam gegaard rundvlees te combineren met stukjes ananas en koriander. Al deze heerlijke ingrediënten heeft hij verwerkt in een Quesadilla en toen is de Quesadilla Barbacoa geboren! Probeer ‘m vandaag nog.